Πολιτιστικές

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου αντιπροσωπεύει μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της Ελλάδας. Αυτή η ημέρα γιορτάζεται για να τιμήσει τον αγώνα και το ηρωισμό του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε τον ιταλικό επιθετικό στρατό.

Αυτή η ημέρα είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τον αγώνα και την ανδρεία των Ελλήνων, που αντιμετώπισαν τις προκλήσεις του πολέμου με αξιοπρέπεια και αγάπη για την πατρίδα τους.

Είναι επίσης μια ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που εκπροσωπούνται σε αυτήν την επέτειο, και να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αυτήν την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα.

Οι μαθητές του σχολείου μας την παραμονή της γιορτής φιλοτέχνησαν με πολύ μεράκι το στεφάνι που θα κατέθεταν, την επόμενη ημέρα προς τιμήν των ηρώων της πατρίδας μας.

Την επόμενη μέρα αφού ντυθήκαμε την στολή την καλή, την επίσημη της παρέλασης, είμασταν έτοιμοι για την συνάντησή μας με τους ήρωες του 1940! Έτοιμοι και έτοιμες να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής για την μεγάλη τους θυσία!

Επεξεργασία – Ανάρτηση: Γυμνάσιο Προμάχων

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση