ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ 4η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

                   ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

EΠΑΙΝΟΣ ΔΙΑΣΚΕΥΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓOY ΤΗΣ «4ης ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ»

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Βέροιας Kώστας Βοργιαζίδης απένειμε ΕΠΑΙΝΟ στη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Προμάχων, που βραβεύτηκε για τη διασκευή του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη      

                         « Η αυλή των θαυμάτων».

Η βράβευση έγινε στην εκδήλωση απονομής των επαίνων και βραβείων της «4ης Θεατρικής Άνοιξης εφήβων» το Σάββατο 23 Απριλίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Βέροια . Ο θεατρικός αυτός διαγωνισμός είναι μια «πραγματική εφηβική Άνοιξη», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης και διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά από το (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) Βέροιας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Ο ίδιος τόνισε ότι «εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί καθώς και οι θεατρικές τους ομάδες, που συμμετέχουν με ενθουσιασμό και συνέπεια στο διαγωνισμό, προάγουν τον πολιτισμό ».

Επίσης , η Πολυξενίδου Αντωνία, Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, απένειμε ΕΠΑΙΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο Γυμνάσιο Προμάχων, το οποίο εκπροσώπησε την ημέρα απονομής των βραβείων η Ελένη Μαζγαλτζίδου, φιλόλογος και συντονίστρια της θεατρικής ομάδας. Υπεύθυνοι της θεατρικής ομάδας είναι επίσης ο Πασόης Ευστάθιος, καθηγητής φυσικής αγωγής και Διευθυντής του Γυμνασίου Προμάχων και η Αδάμου Δέσποινα, φιλόλογος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αλμπάνη Μελίνα, υπεύθυνη συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Αγωγής Σταδιοδρομίας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι θεατρικές ομάδες παρουσίασαν από τις 12 μέχρι τις 19 Απριλίου 2016 τις θεατρικές τους παραστάσεις και αξιολογήθηκαναπό εξαμελή κριτική επιτροπήτου θεάτρου. Η κριτική επιτροπήσυνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Προμάχων καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για την πειθαρχία, την ευγένεια και την οργάνωσή τους την ημέρα της διεξαγωγής της παράστασης, ενώ ο κύριος Κωνσταντίνος Κούγκας, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τόνισε ότι το σχολικό θέατρο είναι το καλύτερο σχολείο και μπορεί να πραγματοποιείται και σε ακριτικά χωριά όπως το Γυμνάσιο Προμάχων.

Η 4η Θεατρική Άνοιξη έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά που συμμετείχαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους βιωματικά !

Στον παρακάτω υπερσύνδεσμο, μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή απονομής των βραβείων

https://www.youtube.com/watch?v=zx0ZArarxuU.